Sinds 2013 gaan de schaatstrainingsgroepen van Sassenheim en Kagermeer door onder één vlag:

Schaatstrainingsgroep Sassenheim & Kagermeer (STS-KGM),

Deze schaatstrainingsgroep is ontstaan na een lange periode van samenwerking en kruisbestuiving. De trainingsfaciliteiten en de cultuur van beide clubs waren gelijkwaardig, en er werd gekozen voor een structureel samenwerkingsverband, STS-KGM, wat een stap vooruit betekende. Deze koepel werd ingepast in de organisatie van de Sassenheimse IJsclub. Onder andere door KGM werd geopperd dat STS-KGM een zelfstandige rechtspersoon moest worden. Aangenomen werd dat de financiering van activiteiten voor sporters die voor een deel afkomstig waren uit andere ijsclubs, eenvoudiger zou kunnen worden geregeld. Ook zelfstandige fondsenwerving zou beter kunnen worden ingepast. In het seizoen 2019-20 stemden alle betrokkenen in met dit voornemen en werd afgesproken de uitvoering per 01 mei 2020 te doen plaatsvinden. Toen kwam Covid-19: de besluitvorming vertraagde en het tijdverlies werd te groot geacht. Reden waarom de invoeringsdatum werd verschoven naar 01 mei 2021.

STS-KGM heeft als doelstelling de leden door training en begeleiding de techniek van het hardschaatsen bij te brengen. De training is gericht op het langebaan- en marathonschaatsen in KNSB‑verband,  de begeleiding op het jeugdschaatsen en recreatief schaatsen.

STS-KGM organiseert de volgende activiteiten:

  1. Technisch leren schaatsen
  2. Deelname aan wedstrijden
  3. Recreatief‑ of toerschaatsen
  4. Clubkampioenschappen
  5. Fietstraining en –toertochten
  6. Conditietraining
  7. Schaatsdroogtraining
  8. Clubbijeenkomsten
  9. Trainingskampen
  10. Voor de jeugd, een zomerkamp

Voor uitgebreide informatie, alle ins en outs over mogelijkheden, onmogelijkheden, tijden, prijzen etc. etc. verwijzen we u graag naar de website van STS-KGM.