De Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer, of kortweg: STS&KGM, houdt zich bezich met actief en recreatief schaatsen op de kunstijsbanen in Leiden en Haarlem. De STS-KGM is een samenwerkingsverband tussen de twee ijsclubs met enthousiaste en ervaren trainers onder leiding van een gediplomeerde hoofdtrainer. De groep is natuurlijk aangesloten bij de KNSB.

STS-KGM heeft als doelstelling de actieve leden door training en begeleiding de techniek van het schaatsen bij te brengen en verder te verbeteren. De trainingen voor het jeugdschaatsen zijn er vooral op gericht om de schaatstechniek goed te leren en de conditie te verbeteren om een goede wedstrijd te kunnen schaatsen. De begeleiding van het recreatieve schaatsers is er met name op gericht om de techniek van het schaatsen verder te verbeteren en voor te bereiden voor KNSB marathon/langebaan wedstrijden of mooie natuurijstoertochten.

  • Wedstrijden & Uitslagen  Er worden langebaanwedstrijden gereden op de 400-meter ijsbaan van Haarlem en de 200-meter ijsbaan in Leiden. Een overzicht van de wedstrijden, inschrijvingen en uitslagen wordt hier weergegeven zodra actuele informatie beschikbaar is.
  • Clubrecords  Clubrecords langebaan per oktober 2010.
  • Activiteiten & Trainingen  De activiteiten en trainingen hiervoor worden het gehele jaarrond georganiseerd. Hierbij wordt door de STS-KGM nauw samengewerkt met de zustervereniging ‘IJs-en Skeelerclub Lisserbroek’.   STS-KGM organiseert de volgende activiteiten: – Schaatstrainingen op ijsbaan in Leiden. – Schaatstrainingen op ijsbaan in Haarlem. – Deelname aan KNSB wedstrijden (Langebaan & Marathon). – Deelname aan recreatieve tourtochten. – Clubkampioenschappen. – Conditie- en droog schaatstrainingen. – Skeelertrainingen en toertochten. – Gezellige clubbijeenkomsten.   Voor meer detail informatie klik HIER.  
  • Indeling schaatstrainingen  Hier wordt weergegeven wie in welke trainingsgroep is ingedeeld.
  • Lid worden ?  Wilt U lid worden van Trainingsgroep STS-KGM?  
  • Kosten  Een overzicht van de lidmaatschap, abonnement- en licentie kosten worden HIER weergegeven.
  • Leeftijdscategorieën  De leeftijden en bijbehorende categorieën worden hier bescheven.